Sistemul de sanatate din Romania trece printr-un moment de transformare, punand accent pe nevoile pacientilor, pe confortul si siguranta acestora.

Data fiind exigenta impusa de normele igienico-sanitare, dar si de preferintele pacientilor in ceea ce priveste sistemul de sanatate privat, tendintele pentru o clinica medicala sunt de a creea spatii confortabile, primitoare, dotate cu cele mai calitative materiale si aparaturi.

Echipa Perpetuum a avut placerea sa colaboreze cu echipa designerilor de la biroul de arhitectura Trans Form, sa recomande si sa instaleze produse specifice, care atat prin proprietati cat si prin design raspund cerintelor actuale. S-au folosit pardoseli profesionale - certificate pentru astfel de spatii, pardoseli care prin design au reusit sa ofere spatiilor un plus de caldura si confort.


In conceptul salilor de asteptare si consulatii s-au integrat accente de culoare si s-a optat pentru un design cald, de lemn al pardoselilor, dorinta arhitectului fiind de a crea un spatiu primitor si prietenos in clinica medicala.

Covorul PVC Tarkett Tapiflex Excellence pentru care s-a optat este unul eterogen, de trafic intens, antifonic, rezistent la murdarie si zgarieturi, covor pvc folosit inclusiv pentru protectia peretilor.


Pentru salile cu echipamente medicale speciale s-a optat pentru covor PVC conductiv Tarkett Toro SC de trafic intens, omogen in structura, ranforsat cu poliuretan recomandat pentru sali de tomografie, radiologie si alte spatii conexe. Spatele acoperit cu fibra de carbon il recomanda ca fiind unul dintre cele mai bune covoare conductive de pe piata. Culorile neutre si designul simplist relaxeaza, fiind un plus pentru aceste sali cu aparatura medicala.

Clinica medicala Cardiomed Cluj-Napoca

Usile antiradiatii ermetice pe balamale captusite cu foi de plumb PortaAgat s-au recomandat pentru o protectie eficienta in caile de trecere a agentilor de hazard radiologic asigurand un mediu de lucru sigur operatorilor din zonele expuse radiatiilor din diferite surse. (ex.: camere RTG, rezonanta magnetica, tomografie computerizata, etc.).

Pentru un plus de confort si intimitate am oferit solutii si pentru geamuri - rolete personalizate, iar pentru delimitarea spatiilor draperii despartitoare pe sine de ghidaj din care in afara de partea practica ofera ambientului medical un plus de intimitate si de “acasa” - pentru ca, asa cum se spune , “sanatatea sufletului vindeca bolile trupului”.


Daca va place modul in care a fost executat acest proiect, puteti contacta echipa Perpetuum aici.