Din acest an, ofertei Perpetuum se adauga panourile din fribrociment EQUITONE. 

EQUITONE este un material pentru fatade de culoare autentica, proiectat de arhitecti pentru arhitecti. 

Noii nostri parteneri si-au inceput activitatea in anii 1950, perioada in care acest material era produs sub numele de "ETERNIT".

Aspectul deosebit al fatadelor este dat de panelurile unice care subliniaza textura naturala, netratata a materialului de baza din fibrociment. Fibrocimentul este compus din ciment, celuloza si materiale minerale. Panourile Equitone sunt materiale sustenabile pentru fatade rafinate, usoare, simple de instalat, care practic nu necesita intretinere.

Materialul EQUITONE este disponibil sub forma de paneluri de pana la 3.10 m x 1.25 m si poate fi transformat in orice dimensiune sau forma, folosind echipamente standard atat in atelier, cat si pe santier. Materialul poate fi perforat sau gravat.

Metodele de fixare sunt de doua tipuri: vizibila, prin nituire, si invizibila, prin fixare mecanica Tergo sau lipire cu adeziv special.

Structura de sprijin poate fi din otel galvanizat, aluminiu sau lemn.

Istoricul fibrocimentului

In jurul anilor 1950, arhitecti de top precum Walter Gropius, au initiat utilizarea panelurilor din fibrociment cu suprafata tratata in sistem de fatade ventilate. In 1954, designerul Willy Guhl a creat celebrul "scaun bucla" dintr-o singura bucata de fibrociment. Acest design atesta calitatile materialului de baza - fibrocimentul: subtire, usor, dar indestructibil si frumos.

In 1987, Herzog & De Meuron a proiectat in Laufen depozitul Ricola, folosind paneluri din fibrociment cu suprafata netratata. Fatada de tip oblon rezultata, care face referire la forma cutiilor de carton din interiorul cladirii, a inspirat compania noastra sa demareze dezvoltarea industriala a materialelor brute, netratate din fibrociment.

Astazi, EQUITONE are o gama completa de materiale din fibrociment cu aspect autentic. Arhitecti celebri contemporani exploreaza si transforma materialele EQUITONE in modele remarcabile de design de fatada.

Oricare ar fi optiunile de design de fatada care se doresc a fi explorate, prin natura culorii sale autentice, EQUITONE garanteaza detalii clare si un aspect monolitic. Pentru mai multe detalii legate de produsele EQUITONE, ne puteti contacta aici.