Mocheta Sedna® de la Associated Weavers este moale, luxoasa si durabila. Tesatura este realizata din ECONYL®, o fibra din nylon reciclat din mochete vechi si plase de pescuit recuperate din oceane. Astfel, Sedna® ajuta activ la protejarea speciilor marine precum delfinii sau broastele testoase care nu se mai incurca in plasele abandonate. 

In plus, mocheta Sedna® are un suport textil ECO FusionBac fabricat 100% din sticle PET reciclate. 

Numele colectiei vine de la zeita creatiei din mitologia inuitilor, Sedna, care a locuit in tinuturile inzapezite ale Groenlandei. Intr-o zi, cand tatal Sednei s-a suparat ca fiica lui nu vrea sa se marite cu niciun petitor, acesta a dus-o in larg si a aruncat-o in mare. Cand Sedna a incercat sa se urce inapoi in barca, tatal ei i-a retezat degetele iar fata s-a scufundat pe veci in mare. Din degetele ei au luat nastere primele foci, morse si balene. Din acel moment, Sedna a devenit zeita vietii marine si a tuturor vietuitoarelor din mari.

Colectie Sedna | KAI

Sedna® reuneste 5 colectii de mocheta seducatoare, toate inspirate de nume cu trimitere la apa sau la un zeu marin din mitologiile lumii: Kai, Mazu, Moana, Varuna si Yara. Dea lungul timpului, fiecare cultura a avut zeii apelor pe care ii venerau, iar colectia Sedna® este un tribut adus acestor zeitati acvatice.

Colectie Sedna | MAZU

 

Colectie Sedna | MOANA

Colectie Sedna | VARUNA

Colectie Sedna | YARA

Pentru detalii legate de noua colectie de mocheta Sedna de la Associated Weavers, ne puteti contacta aici.