Anul acesta, colectiile de pardoseala Tarkett au ca inspiratie patru trenduri. Aceste trenduri ilustreaza cum interactionam cu spatiul, ce experiente avem in acel spatiu si cum le impartasim cu ceilalti sau ce nevoie avem de la spatiu si cum poate decorul veni in intampinarea lor.

Atunci cand integram culori cu imprimeuri, texturi, lumini si linii, cream experiente - a explicat directorul de design de la Tarkett, Patricia Leunis.

1. Oh happy days

In acest an, Tarkett a creat o colectie de pardoseala de vinil care are la baza o nota de optimism. Trendul “Oh happy days” a inspirat designerii Tarkett pentru a crea un produs pentru copilul din noi, pentru cei optimisti si voiosi care vor sa locuiasca intr-un spatiu cu o nota de fantezie si excentricitate. Trendul se joaca cu un curcubeu de culori, animale stilizate si imprimeuri grafice, pentru ca fiecare zi sa fie mai distractiva si departe de monotonie.

 

2. Omagiu adus anotimpurilor

Awareness-ul fata de ecologie ne face sa alegem din ce in ce mai multe materiale cat mai naturale in decorul interior. In acest an, decorul cu lemn celebreaza anotimpurile si contribuie la crearea unui interior armonios si linistitor. Trendul “Celebrating seasons” reprezinta o dorinta profunda pentru un ritm mai linistit, o viata simpla si minimalista care tine pasul cu anotimpurile. Acest trend aduce o schimbare majora in stilul de viata prin confortul creat de lumina, calm si prezenta elementelor vegetale.

 

3. Noul folk

Cultura folclorica este o sursa infinita de inspiratie pentru designeri. Imprimeurile de pe pardoseala din colectiile acestui an au fost puternic influentate de cultura traditionala. Aducand acest trend in casa, veti transforma spatiul intr-o sursa infinita de creativitate. Noul folk este un trend ce incapsuleaza societatea globalizata in care traim, propunand motive decorative din diverse culturi pe care le putem admira mereu in decorul propriei case. Trendul ofera o importanta deosebita exprimarii individuale si impartasirii confortului din momentele de relaxare. Interioarele decorate in ton cu acest trend imbina obiecte traditionale, decoruri etnice, caldura si contrast, pentru un decor intre modern si traditie.

 

4. Liniste placuta

Unul dintre trendurile majore ale acestui an este un mix intre spatii experimentale si spatii linistitoare precum un cocon. Astfel prinde contur “Soft silence”, stilul modern si contemporan. Colectiile de pardoseala din acest an au fost create pentru a fi in acelasi timp contemporane si confortabile. Daca spatiile luxoase, bine aerisite cu o ambianta minimalista si linistita ti se potrivesc, atunci acest trend e pentru tine.

Toate trendurile descrise mai sus stau la baza colectiilor de pardoseala LVT si parchet pentru spatiile rezidentiale, propuse de Tarkett pentru acest an. Pentru mai multe detalii, ne puteti contacta aici.