Usile tehnice sunt de diverse tipuri, putand fi folosite in diverse domenii de activitate

Categoria usilor tehnice acopera o multitudine de domenii cu cerinte speciale, printre care usile contra radiatiilor, usi pentru spatii ude si umede, usi antiefractie, protectie fum, usi pentru izolare fonica si usi antifoc / antiincendiu.

In cele ce urmeaza, vom prezenta detaliile tehnice ce diferentiaza usile tehnice antifoc de celelalte categorii si rolul lor in cursul unei situatii de urgenta precum incendiul.


Usile antifoc UNIVER disponibile in oferta Perpetuum se incadreaza in categoria de masuri de protectie pasiva avand rol in modelarea incendiului si a efectelor acestuia inca din faza incipienta.

usi antifoc

Acestea nu presupun operatiuni speciale pe timpul desfasurarii incendiului. Usile antifoc au dublu rol, securizarea caii de evacuare a persoanelor din cladire in caz de incendiu si oprirea expansiunii acestuia.

Elementele pasive mentin focul de prima faza, aceea de extindere, impiedicand atingerea fazei de flash-over (momentul in care brusc se aprind toate materialele combustibile din incinta si in care se ating temperaturi foarte mari 1000-2000°C).

Cu ce sunt diferite?

  • Usa este complet galvanizata, inclusiv partile „ascunse” datorita procesului de galvanizare la cald “Sendzimir” a foii de tabla
  • Are un strat de protectie impotriva coroziunii, deasemenea si pentru marginile taiate ale foilor de tabla
  • Vopsirea se face in camp electrostatic si este aplicat un strat substantial de vopsea (70 microni plus)
  • Rezistenta optima la coroziune demonstrata prin testul de 500 ore ceata de sare
  • Fara modificare la schimbarile climaterice severe, demonstrate la 2000 ore cu temperaturi intre +60° si -10° si 75% umiditate
  • Finisaje de inalta calitate estetica si o gama variata de culori RAL din care se poate alege
  • Structura stratului de vopsea este coaja de portocala, anti-zgariere

usi antifoc

Pentru mai multe detalii legate de alegerea usilor tehnice antifoc puteti contacta specialistii Perpetuum prin intermediul formularului de contact, iar intreaga oferta de usi o gasiti pe site aici.